Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 96


COMUNICAT


În zilele de 22 și 23 martie a.c. domnul Nikolay Svinarov, ministrul apărării al Republicii Bulgaria, va efectua o vizită oficială în România, în fruntea unei delegații, la invitația domnului Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale al României.

În cadrul convorbirilor vor fi abordate subiecte referitoare la colaborarea regională în domeniul apărării și securității, stadiul și perspectivele relațiilor militare bilaterale, evoluția procesului de reformă a Armatei României în contextul integrării în Alianța Nord-Atlantică și la procesele de transformare ale NATO și Parteneriatului pentru Pace.
De asemenea, vor face un schimb de informații referitoare la participarea militarilor din cele două armate la operațiuni de sprijin al păcii și de combatere a terorismului în Afganistan și Irak și vor analiza evoluțiile privind Politica Europeană de Securitate și Apărare. În context, se va face referire la operațiile UE de gestionare a crizelor și la perspectiva extinderii acestui tip de acțiuni.

Ministrul bulgar al apărării mai are în program primiri la Guvernul României, la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților și la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, membrii delegației vor depune o coroană de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut.

Luni, 22 martie, de la ora 13.00, cei doi miniștri vor face declarații de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.40 și 12.55.Biroul de Presa al M.Ap.N.