Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 109


COMUNICAT


În perioada 30 martie-1 aprilie a.c., o delegație militară condusă de general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General al Armatei României, efectuează o vizită oficială în Portugalia, la invitația șefului Statului Major General al Armatei Portugaliei, amiralul José Manuel Garcia Mendes CABEÇADAS.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali se află stadiul colaborării celor două armate și modalități de extindere a relațiilor militare bilaterale, accentul punându-se pe amplificarea asistenței specializate din partea armatei portugheze în domeniul perfecționării pregătirii personalului și modernizării tehnicii militare aflate în dotare, corespunzătoare noilor provocări ale secolului XXI.

În același context se va face și o informare privind procesul de restructurare și modernizare care se află în derulare în ambele armate, precum și despre participarea celor două țări la combaterea fenomenului terorismului internațional.

Agenda vizitei delegației române cuprinde, de asemenea, întâlniri cu ministrul apărării din Portugalia, domnul Paulo Sacadura Cabral PORTAS, precum și vizite la comandamentele Forțelor Terestre, Aeriene și Navale portugheze și la Colegiul Militar de Război.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General