Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 117


COMUNICATÎn aceastã dimineațã, imediat după desfãșurarea concomitentă a ceremonialurilor de înãlțare a drapelului național al României la sediul NATO din Bruxelles, respectiv a drapelului NATO la Palatul Parlamentului din București, ministrul apãrãrii naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, au inaugurat, printr-o convorbire, sistemul tip videoconferințã instalat la Ministerul Apărării Naționale, respectiv la Reprezentanța României la Alianța Nord-Atlantică, din capitala Belgiei.

În același sistem, prin care conducerea M.Ap.N. are posibilitatea de a transmite ordine și a primi rapoarte, sunt incluse și detașamentele de militari români aflați în misiune în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani.

Începând cu data depunerii instrumentelor de ratificare a aderării, la Washington DC, Sistemul de Transmisiuni al Armatei României (STAR) și Serviciul de Poliție Aerianã au fost conectate la cele similare ale NATO, astfel fiind asigurate protecția spațiului aerian și comunicațiile secretizate ale Armatei României cu Alianța Nord-Atlanticã.Biroul de Presa al M.Ap.N.