Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Valentin Cicarac

 


Comunicat nr. 115


COMUNICAT


În perioada 3-6 aprilie a.c., o grupare de nave aparținând Forțelor Navale Turce, compusă din fregata TCG BARBAROS și navele de patrulare TCG VOLKAN și TCG POYRAZ, va efectua o vizită neoficială în portul Constanța.

Pe timpul vizitei, care reprezintă o oportunitate de dezvoltare a relațiilor de cooperare dintre Forțele Navale ale celor două țări, este prevăzută desfășurarea unor exerciții comune și schimburi de experiență între echipajele navelor turcești și cel al fregatei MĂRĂȘEȘTI. Vor avea loc exerciții de comunicații și exerciții simulate privind lupta antiaeriană, lupta împotriva navelor de suprafață și antisubmarin, pe timpul staționării navelor la cheu, precum și exerciții de realimentare pe mare.
De asemenea, în program sunt incluse primiri la conducerea Comandamentului Operațional Naval și la autoritățile publice locale, vizite în obiective aparținând Forțelor Navale Române, activități sportive organizate la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", activități culturale și turistice în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia.

Duminică, 4 aprilie, între orele 15.00 și 17.00, publicul va putea vizita navele turcești ancorate în dana militară a portului Constanța.

Luni, 5 aprilie, ora 14.30, la bordul navei TCG BARBAROS se va desfășura o conferință de presă. Jurnaliștii interesați vor fi așteptați la intrarea în dana militară între orele 14.00-14.30. Acreditarea jurnaliștilor pentru acest eveniment se va face în aceeași zi, între orele 09.00-11.00, la sediul Comandamentului Operațional Naval, din strada Remus Opreanu, nr.13.Statul Major al Fortelor Navale