Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 118


COMUNICAT


Pentru militarii Batalionului 280 Infanterie, care se află în misiune în teatrul de operații din Afganistan, ziua de 2 aprilie a avut o semnificație aparte. În campusul unde sunt dislocați, la mii de kilometri depărtare de țară, militarii vrânceni au arborat drapelul României și al Alianței după ce acestea au fost binecuvântate în cadrul unui scurt serviciu religios.

Comandantul batalionului, locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, a dat citire mesajului ministrului apărării naționale adresat militarilor aflați în teatrele de operații cu prilejul admiterii României în NATO.

Militarii noștri au fost apoi felicitați de comandantul Brigăzii 1 Munte, colonelul american William Garrett III, care a spus: "Pentru mine sunteți de mult timp parteneri de încredere și ați făcut dovada acestui lucru prin seriozitatea și curajul cu care executați zi de zi misiunile încredințate."
După ceremonial, militarii români au servit masa festivă împreună cu colegii americani. Activitatile de astăzi le-au dat un imbold și mai puternic pentru continuarea executării cu profesionalism a misiunilor primite.
Biroul de Presa al M.Ap.N.