Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 123


INFORMATIE DE PRESA


Ofițerul de relații publice al contingentului român aflat în misiune în Irak, locotenent-colonel Liviu Flutur, a transmis următoarea corespondență:

În cursul serii de duminică, 4 aprilie a.c., o patrulă formată din zece polițiști militari români aflați în misiune, la bordul a două transportoare amfibii blindate, la aproximativ 40-45 km sud-est de localitatea An Nasiriyah, a asigurat protecția și extracția din zonă a unor militari italieni și portughezi asupra cărora persoane necunoscute executaseră foc anterior, rănind cinci persoane și avariindu-le autovehiculele.

Ulterior acțiunii polițiștilor militari români, au acționat blindatele italiene din Unitatea Multinațională Specializată (MSU). Cu sprijinul acestora, în cursul nopții întreaga coloană s-a deplasat la bază cu dificultate, datorită blocajelor de pe traseu și focurilor de armă răzlețe executate asupra lor.

În rândul militarilor români, care nu au ripostat cu foc, nu s-au înregistrat răniți și nu sunt pagube materiale.Biroul de Presa al M.Ap.N.