Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 145


COMUNICAT


Joi, 15 aprilie a.c., domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, participă, în calitate de reprezentant al ministrului apărării naționale, la reuniunea miniștrilor apărării din țările participante la “Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est – SEECP”.

Obiectivele acestei reuniuni constau în inițierea cooperării regionale la nivelul miniștrilor apărării în cadrul SEECP și adoptarea unei declarații comune, document de poziție în vederea aprofundării dialogului și securității în regiune.

Declarația va reflecta angajamentul statelor membre de a coopera în vederea promovării democrației, stabilității și securității regionale, a stimulării reformelor sectoarelor de apărare, îmbunătățirii măsurilor de control al armamentului și creșterii încrederii între statele din regiune, combaterii terorismului.

De asemenea, secretarul de stat Encuțescu va efectua și o vizită la Butmir pentru a se întâlni cu militarii români din Detașamentul Național “Bosnia”.


Biroul de Presa al M.Ap.N.