Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 147


COMUNICAT


Joi, 15 aprilie a.c., la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, participanții la reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale “Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est – SEECP” au adoptat o declarație comună.

Documentul pune bazele cooperării în domeniul apărării în formatul SEECP și exprimă angajamentul comun al celor nouă state de a se sprijini reciproc în vederea asigurării securității și stabilității regionale, a abordării coordonate a noilor riscuri și amenințări la adresa securității, precum și apropierii întregii zone de spațiul euroatlantic de securitate.

Reprezentantul ministrului apărării naționale la reuniune, domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, l-a felicitat pe domnul Mikola Radovanovic, ministrul apărării din Bosnia și Herțegovina, primul numit în această funcție, pentru progresele realizate în cadrul procesului de reformă din domeniul apărării.

În cadrul întâlnirii bilaterale a domnului Encuțescu cu adjunctul ministrului apărării din Serbia și Muntenegru, domnul Kasim Maras, au fost subliniate bunele relații de cooperare dintre cele două state în domeniul apărării. Diplomatul sârb a mulțumit pentru sprijinul acordat de partea română în procesul de admitere a țării sale în Programul de Parteneriat pentru Pace.
Biroul de Presa al M.Ap.N.