Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 156


COMUNICATÎn zilele de 25 și 26 aprilie a.c., domnul Miroslav Kostelka, ministrul apărării al Republicii Cehe, va efectua o vizită oficială în România, însoțit de o delegație, la invitația ministrului apărării naționale al României, domnul Ioan Mircea Pașcu.

În cadrul convorbirilor vor fi abordate subiecte referitoare la procesul de reformă din Armata României, stadiul și perspectivele dezvoltării cooperării militare bilaterale. De asemenea, vor fi discutate probleme legate de evoluția Politicii Europene de Securitate și Apărare, a mediului de securitate în Europa de Sud-Est, în zona Mării Negre și Orientul Mijlociu, precum și participarea la campania internațională împotriva terorismului și la operațiuni de sprijin al păcii în Balcani, Afganistan și Irak.

Oaspetele ceh mai are în program primiri la Președinția României, la Guvernul României și la Ministerul Afacerilor Externe.

Luni, 26 aprilie a.c., de la ora 10.30, cei doi miniștri vor face declarații de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 10.05 și 10.25.
Biroul de Presa al M.Ap.N.