Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 157


COMUNICAT


În perioada 26-30 aprilie a.c., cursanții seriei a XIII-a a Colegiului Național de Apărare, din cadrul Universității Naționale de Apărare, desfășoară o călătorie de studii și documentare în zona de vest a țării, sub conducerea șefului instituției, generalul de brigadă prof. univ. dr. Vasile-Ozunu Mihail.

În program sunt incluse întâlniri și discuții cu autorități publice locale din localitățile vizitate, precum și participarea la dezbateri pe teme de securitate și apărare. Subiectele abordate se vor referi la promovarea intereselor României în condițiile integrării europene și euroatlantice, rolul României, ca stat membru NATO, pe scena securității mondiale, procesul de reformă și modernizare a instituțiilor de securitate națională. O altă temă care urmează a fi dezbătută este “Procesul globalizării și securitatea. Provocări și oportunități pentru România”.

Călătoria de studii a Colegiului Național de Apărare are menirea de a contribui la aprofundarea cunoștințelor cursanților și a-i edifica asupra modului în care se aplică în practică teoriile și principiile studiate la curs.
Biroul de Presa al M.Ap.N.