Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 161


COMUNICATMiercuri, 28 aprilie a.c., ora 12.00, în holul de onoare al Muzeului Militar Național vor avea loc ceremonia primirii unei donații din partea armatei franceze și vernisajul expoziției cu cele mai reprezentative piese oferite instituției de Franța, începând din perioada interbelică până în prezent.

Donația, de o valoare patrimonială excepțională, constă într-o pușcă de asalt, de tip FAMAS, și un costum de pilot, cu echipamentul aferent. Astfel de materiale se află încă în dotarea forțelor aeriene franceze.

În cadrul expoziției cu piese donate muzeului se vor prezenta o uniformă de locotenent-colonel de infanterie, model 1914, o ținută de infanterist datând din primul război mondial, o uniformă contemporană de general de corp de armată și o ținută de camuflaj a unui subofițer din Legiunea Străină, precum și o uniformă actuală de ceremonie a unui elev al Școlii Militare de la Saint-Cyr.

Confirmarea participării și informații suplimentare se pot obține la Biroul de Relații cu Publicul al Muzeului Militar Național , telefon 224.94.74, int. 107.Biroul de Presa al M.Ap.N.