Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 173


COMUNICAT


Direcția Relații Publice a M.Ap.N., cu sprijinul Statului Major General, organizează primul Curs de corespondenți de război, destinat pregătirii jurnaliștilor civili care participă la activități în zone de conflict sau teatre de operații militare. Cursul folosește ca model de organizare un proiect desfășurat în ultimii ani de armata belgiană și va avea 14 cursanți pe serie, fiind structurat pe două module: primul, în București, în zilele de 18 și 19 mai a.c., iar al doilea, într-o unitate militară din Predeal, în zilele de 10 și 11 iunie.

Cu acest prilej vor fi abordate, teoretic și practic, teme privind cunoașterea factorilor de risc din zonele în care se desfășoară operații militare, a diverselor tipuri de armament, muniții și mine antipersonal, a măsurilor de protecție NBC și a metodelor de acordare a primului ajutor medical. De asemenea, vor fi prezentate regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie și va fi organizată o ședință de tragere cu pușca automată cal. 5,45 mm.

Necesitatea acestui curs derivă din multiplele misiuni în care Armata României este implicată în afara granițelor țării și din noul statut al țării noastre ca stat membru al NATO.

Solicitările jurnaliștilor de a participa la acțiunile din teatrele de operații, precum și numărul mare de reprezentanți ai mass-media internaționale căzuți victime în diferite zone de conflict ale lumii (în ultimii 10 ani au fost înregistrate peste 1000 de victime), susțin nevoia pregătirii jurnaliștilor români pentru însușirea cunoștințelor și formarea unor deprinderi de lucru și supraviețuire în condiții ostile.

Înscrierile se pot face până la data de 10 mai a.c. la ofițerul de proiect, cpt.cdor Tiberiu Frățilă, telefon 410.40.40 int. 2487, mobil 0722-229.829, e-mail: tfratila@mapn.ro. Jurnaliștii interesați pot găsi mai multe informații și formularele de înscriere pe Internet la adresa: www.mapn.ro/corespondenti.Biroul de Presa al M.Ap.N.