Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 179


COMUNICATÎn cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Portugalia, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul dr. George Cristian Maior, s-a întâlnit, astăzi, 6 mai a.c., cu omologul său portughez, domnul dr. Henrique Praia da Rocha de Freitas, secretar de stat al apărării și veteranilor de război.
Cei doi demnitari au purtat discuții pe teme referitoare la politica de securitate și apărare a celor două țări, evoluția reformei forțelor armate, cooperarea militară bilaterală, participarea României și Portugaliei la misiuni în sprijinul păcii și la inițiativele de cooperare militară regională. Alte subiecte abordate au fost problematica transformării NATO, aspecte privind politica de securitate din Europa Centrală și de Sud-Est, procesul de extindere a Uniunii Europene și lupta împotriva terorismului.
Programul secretarului de stat Maior a mai cuprins vizitarea Academiei Forțelor Aeriene, a Institutului Forțelor Aeriene, precum și depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor din Fortul “Bon Sucesso”.Biroul de Presa al M.Ap.N.