Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 181


COMUNICAT


În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Portugalia, domnul dr. George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a fost primit, vineri, 7 mai, de domnul dr. Paulo Sacadura Cabral Portas, ministrul portughez al apărării.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au apreciat relațiile foarte bune de cooperare militară care există între cele două state membre ale Alianței Nord-Atlantice. De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind problematica transformării NATO din perspectiva Summit-ului de la Istanbul, inițiativele de cooperare militară regională, participarea României și Portugaliei la lupta împotriva terorismului internațional, evoluția reformei forțelor armate, precum și participarea militarilor români și portughezi la misiuni în sprijinul păcii.

În cursul după-amiezei, secretarul de stat Maior a avut o discuție cu reprezentanți ai Statului Major General al armatei portugheze și a vizitat Comandamentul Întrunit NATO de la Lisabona.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare