Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 188


COMUNICAT


În perioada 14 – 28 mai a.c., se va desfășura, la Focșani, o tabără militară româno-germană pentru îngrijirea mormintelor de război aparținând militarilor germani căzuți în lupte pe teritoriul țării noastre. O subunitate de militari români din cadrul Brigăzii 282 Mecanizate se va alătura militarilor germani dintr-o unitate de recunoaștere blindate din Gotha, în vederea realizării de lucrări de întreținere la morminte situate în cimitire militare din localitățile vrâncene Bordești și Tifești.

Activitatea va avea loc în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele de război românești din Germania și mormintele de război germane din România, ratificat prin Legea nr. 170 din 1997.

Programul militarilor germani include, pe lângă lucrările de restaurare din cimitire, și o serie de acțiuni cu caracter instructiv - exerciții în comun cu militarii români, prezentarea armamentului și a tehnicii militare aflate în dotarea Brigăzii 282 Mecanizate, trageri cu armamentul de infanterie -, concursuri sportive, precum și vizitarea unor obiective turistice din județul Vrancea: biserici, muzee, mausoleele de la Mărășești și Soveja etc.

Informații suplimentare pot fi obținute de la locotenent-colonelul Grigore Dumitru, telefon: 021-410.40.40, int. 2454, sau mobil: 0722.556.463.


Biroul de Presa al M.Ap.N.