Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 194


COMUNICAT


În cursul serii de vineri, 14 mai a.c., situația din Nassiryah, Irak, s-a deteriorat brusc datorită atacurilor declanșate de susținători ai liderului șiit Moqtada Sadr asupra unor obiective din oraș.

Pe fondul acestor evenimente, militarii români care acționează în zonă au intervenit noaptea trecută, conform ordinelor și mandatului pe care le au, pe căile de comunicație din afara orașului, cu misiunea de a bloca accesul insurgenților către localitate.

După executarea acestor misiuni, cu un grad ridicat de dificultate în condițiile existente, cei 80 de militari îmbarcați pe 10 transportoare blindate s-au întors, cu bine, în cursul dimineții, în tabăra „White Horse”, aflată la 10 kilometri de Nassiryah.

În prezent se execută reparația roților la două transportoare amfibii blindate care au fost avariate de tiruri executate de insurgenți.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a insistat, înaintea plecării în această misiune, pe respectarea cu strictețe a regulilor de angajare și de protecție a forțelor proprii și se află în legătură permanentă cu comandanții detașamentelor care acționează în Irak.Biroul de Presa al M.Ap.N.