Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 214


COMUNICAT


Luni, 24 mai a.c., delegația militară condusă de generalul-locotenent Pellumb Qazimi, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Albaneze, s-a întâlnit, la sediul M.Ap.N., cu șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu.
În cadrul discuțiilor au fost abordate probleme referitoare la stadiul relațiilor militare bilaterale, procesele de restructurare ale celor două armate, participarea militarilor români și albanezi la operațiile internaționale și la Forța Multinațională de Pace din Sud-Estul Europei.

Delegația albaneză a fost primită, de asemenea, de domnul George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare. Generalul Qazimi a apreciat și a mulțumit, în cadrul întrevederii, pentru expertiza oferită de autoritățile militare române în privința participării la operațiile în sprijinul păcii și în vederea realizării reformei Forțelor Armate Albaneze, în special în domeniile învățământului militar și al planificării bugetare.

Oaspeții albanezi au mai vizitat, în cursul zilei de astăzi, Universitatea Națională de Apărare, Centrul de Instruire prin Simulare și Centrul Regional de Pregătire PfP, din București.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General