Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 221


COMUNICAT


În zilele de 27 și 28 mai a.c., la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța se va desfășura cea de-a XXVI-a ediție a Sesiunii anuale de comunicări științifice studențești. La manifestare vor participa circa 300 de studenți și cadre didactice ale instituțiilor de învățământ militare și civile din Academia Tehnică Militară, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” și Academia Națională de Informații, din București, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” (Sibiu), Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” (Brașov), precum și Universitatea “Ovidius”, Universitatea Maritimă, Universitatea “Andrei Șaguna” și Universitatea “Spiru Haret”, din Constanța.

Lucrările sesiunii se vor desfășura pe secțiuni, urmând a fi prezentate 270 de lucrări științifice cu tematici din domeniile: tehnică militară, inginerie electrică și mecanică, matematică și informatică, navigație și manevra navei, mașini termice, sisteme, instalații și automatizări navale și portuare, transport maritim și economia transportului maritim, limbi străine, științe socio-umane și economice.

Deschiderea festivă a lucrărilor sesiunii, la care sunt invitați să participe și reprezentanții mass-media, va avea loc joi, 27 mai a.c., începând cu ora 9.30, în aula “Viceamiral Petre Bărbuneanu” a Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” (Str. Fulgerului, nr. 1).Statul Major al Fortelor Navale