Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 235


COMUNICAT


Miercuri, 2 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” se va desfășura o activitate de pregătire militară (exerciții aplicativ-militare, tehnici de orientare în teren și supraviețuire) a unui grup de 12 liceeni care urmează să reprezinte România la etapa internațională a concursului „Alianțe 2004”, programată în perioada 10-13 iunie a.c., la Wroclaw, în Polonia.

Acest proiect, lansat în țara noastră de Casa NATO, se adresează tinerilor din Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria și are drept scop să-i informeze cu privire la istoria, evoluția și transformarea Alianței Nord-Atlantice. Etapa finală a competiției va cuprinde probe de performanță fizică și psihică, precum și de comunicare și cooperare la nivel internațional în situații de criză. Echipele care se vor clasa pe primele patru locuri vor fi premiate cu o excursie ce va include vizitarea unor obiective cum sunt un batalion de menținere a păcii din Republica Cehă, o bază aeriană din Germania și una navală britanică, sediul Agenției NATO de Aprovizionare și Întreținere (NAMSA) din Luxemburg și Cartierul general al NATO din Bruxelles.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt invitați să se prezinte la Casa NATO (Bulevardul Primăverii, nr. 50) la ora 9.00, sau direct la Batalionul 2 Infanterie (Șoseaua Olteniței, nr. 290, Sector 4), la ora 9.45 și să confirme participarea, în cursul zilei de astăzi, la d-ra Adriana Răsăuțeanu (0724-388.308), de la Casa NATO, sau la căpitanul Eliza Maria Guvir (0723-382.209), de la Biroul de Presă al M.Ap.N.
Biroul de Presa al M.Ap.N.