Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 236


COMUNICAT


O delegație a Comandamentului 2 Operațional Întrunit, din Buzãu, se află, în aceste zile, într-o misiune de documentare și recunoaștere în Irak, prilejuită de pregătirea introducerii în teatrul de operații a unui nou contingent. Delegația are în compunere și ofițeri din comanda Batalionului 812 Infanterie din Bistrița, în frunte cu comandantul unității, locotenent-colonelul Dorin Blaiu, care urmează ca în luna iulie să-i înlocuiască, la Nassiryia, pe „Scorpionii roșii” din Craiova.

Misiunea vizează atât rezolvarea unor probleme de asigurare logistică a trupelor, cât și familiarizarea ofițerilor bistrițeni cu specificul misiunii din Irak, îndeosebi în zona de responsabilitate a militarilor români, în timpul în care, în țară, se parcurg etapele de pregãtire de dinaintea plecării în teatrul de operații.

Militarii bistrițeni, care au mai preluat o dată, în ianuarie 2003, de la colegii lor craioveni, participarea la misiunea din Afganistan, se vor subordona brigãzii italiene „Pozzoulo del Friuli”, care a înlocuit, recent, brigada „Ariete”. Noul comandant al brigăzii italiene, generalul Corrado Dalzini, a vizitat tabãra româneascã de la White Horse și i s-a prezentat specificul misiunilor pe care le îndeplinesc militarii noștri în aria lor de responsabilitate.


Biroul de Presa al M.Ap.N.