Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 238


COMUNICAT


O delegație militară condusă de directorul adjunct al Statului Major General, contraamiral de flotilă Eugen Laurian, participă, în zilele de 2 și 3 iunie a.c., la festivitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Republicii Italia, care se desfășoară la Roma. La manifestări sunt așteptați să participe, pe lângă înalți oficiali, corpul diplomatic acreditat la Roma și reprezentanți ai tuturor armatelor din țările membre ale NATO și Uniunii Europene, aproximativ 80 de mii de cetățeni și turiști.

În cadrul parăzii militare de astăzi, 2 iunie, drapelul României este purtat la defilare de doi ofițeri și doi subofițeri ai Regimentului 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazu”, comandantul gărzii port-drapel fiind căpitanul Bogdan Cernat.

În teatrele de operații în care militarii români se află în misiune împreună cu cei italieni, evenimentul se sărbătorește în cadru festiv. În Irak, locotenent-colonelul Nicolae Ciucă, comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, care acționează sub comanda Brigăzii italiene „Pozullo del Friuli”, a transmis scrisori de felicitare comandanților italieni din teatrul de operații. „Scorpionii Roșii” au executat astăzi o nouă misiune în comun cu camarazii lor italieni, încheiată fără incidente, urmând să participe la masa festivă organizată de brigada italiană în această seară în campul „White Horse”.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General