Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 239


COMUNICATSecretarul de stat și șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul dr. George Cristian Maior, va participa joi, 3 iunie a.c., la deschiderea conferinței internaționale “Romania și NATO - Noi tendințe în dezvoltarea mediului de afaceri”, care se desfășoară la Hotelul Hilton din București.
Domnul Maior va susține, în cadrul primei secțiuni a conferinței, intitulată România și NATO - Înțelegerea relațiilor euroatlantice ale României, un discurs având ca temă “Semnificația politică a integrării României în NATO”.
La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori ai statelor membre NATO, personalități din mediile politic, economic și militar, precum și fostul comandant al Comandamentului Suprem Aliat din Europa, generalul în retragere Wesley Clark, în calitate de invitat special.
Conferința își propune să analizeze impactul și consecințele de natură economică, politică și militară ale Summit-ului de la Praga în relațiile transatlantice ale României, problemele de securitate regională și prioritățile țării noastre pentru o mai bună interoperabilitate cu țările membre NATO.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare