Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 246


COMUNICAT


În perioada 8-10 iunie a.c., o delegație condusă de Primul Lord al Amiralității și șef al Statului Major al Forțelor Navale Regale Britanice, amiral Sir Alan West, va efectua o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral dr. Gheorghe Marin.

Miercuri, 9 iunie, delegația britanică va fi primită, la sediul Statului Major al Forțelor Navale, din București, de contraamiralul dr. Gheorghe Marin, după care se va deplasa la Constanța, unde va vizita diverse obiective navale.

Cei doi oficiali vor purta discuții în legătură cu programul de modernizare a celor două fregate tip 22 achiziționate de România de la Marina Regală Britanică. Vor fi analizate stadiul instruirii echipajului fregatei “Regele Ferdinand”, care este planificată să sosească în țară în luna decembrie a acestui an, precum și principalele măsuri adoptate pentru integrarea fregatelor în cadrul Forțelor Navale.

Pe parcursul convorbirilor vor fi abordate, de asemenea, subiecte legate de cooperarea militară bilaterală, stadiul procesului de reformă și restructurare a Forțelor Navale Române și participarea la exerciții multinaționale. Se vor identifica, totodată, modalități de creștere a interoperabilității celor două categorii de forțe armate pentru îndeplinirea unor cerințe specifice statutului României de stat membru al NATO.
Statul Major al Fortelor Navale