Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Emanuel Barbulescu

 


Comunicat nr. 249


COMUNICAT


În perioada 8-10 iunie a.c., generalul Peter J. Schoomaker, șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Statele Unite ale Americii, însoțit de o delegație militară, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre Române, general-locotenent dr. Eugen Bădălan.

Cei doi oficiali vor purta discuții în legătură cu stadiul și perspectivele procesului de reformă și modernizare a forțelor terestre din S.U.A. și România, modernizarea structurilor de personal și a învățământului militar, cooperarea militară bilaterală, precum și participarea la misiuni internaționale. Pe parcursul vizitei se vor identifica modalități de creștere a interoperabilității și de diversificare a relațiilor militare dintre cele două categorii de forțe.

Delegația militară americană va asista la o activitate de prezentare a tehnicii, a rolului și misiunilor unor structuri militare române de geniu și poliție militară, care participă la misiuni în teatrele de operații din Afganistan și Irak.
Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.