Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 265


COMUNICAT


Marți, 15 iunie a.c., ora 14.30, în sala D (Grand Ballroom, etajul I) a Hotelului Marriott din București va avea loc o conferință de presă prilejuită de desfășurarea celei de-a VII-a Conferințe Anuale a Consorțiului Parteneriatului pentru Pace (PfP) al Academiilor de Apărare și Institutelor de Studii de Securitate. Înainte de aceasta, între orele 13.30 și 13.40, organizatorii oferă oportunități de imagine în sălile în care se desfășoară lucrările.

Conferința de presă va fi susținută de domnii general de brigadă (r) Mihail Ionescu, directorul Institutului de Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, Bruce McLane, directorul executiv al Consorțiului PfP, dr. John Rose, directorul Centrului Internațional de Studii de Securitate, din Germania, și Peter Foot, de la Colegiul de Stat Major din Marea Britanie.

Tema Conferinței Anuale a Consorțiului PfP este „Transformarea. Răspunsuri la provocările Secolului al XXI-lea” (Transformation. Meeting the Challenges of the 21st Century). Activitatea a fost organizată de Ministerul Apărării Naționale și Consorțiul PfP și reunește aproximativ 300 de participanți, între aceștia aflându-se personalități civile și militare din statele membre ale NATO, Uniunii Europene și Parteneriatului pentru Pace.

Consorțiul PfP (www.pfpconsortium.org) este format din 355 de institute de apărare și securitate din 46 de state membre ale Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic (EAPC) și a fost înființat în anul 1998, la inițiativa NATO și a EAPC, cu scopul de a constitui o comunitate capabilă să gestioneze la nivel strategic evoluțiile și provocările din domeniul educației și cercetării în sectorul apărării și securității internaționale.


Biroul de Presa al M.Ap.N.