Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 268


COMUNICAT


Marți, 15 iunie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, împreună cu șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, s-a întâlnit și a avut convorbiri cu domnul amiral Edmund Giambastiani, comandantul suprem al Comandamentului pentru Transformare a NATO, aflat în vizită în țara noastră cu prilejul participării la Conferința Anuală a Consorțiului PfP al Academiilor de Apărare și Institutelor de Studii de Securitate.

Pe parcursul întrevederii, oaspetelui i-au fost prezentate stadiul reformei Armatei României și obiectivele pe termen mediu și lung prin care structurile noastre militare să devină pe deplin interoperabile cu cele ale Alianței.

Amiralul Giambastiani a apreciat eforturile depuse de Armata României în direcția restructurării și modernizării și a asigurat conducerea M.Ap.N. de întreg sprijinul pentru continuarea acestora.

Înființarea reprezentanței militare române la Comandamentul pentru Transformare a NATO de la Norfolk, Virginia, constituie o legătură directă care duce la extinderea colaborării și la sincronizarea proceselor de transformare derulate atât în Alianța Nord-Atlantică, cât și în Armata României.

Oficialul NATO a fost primit, de asemenea, de președintele României, domnul Ion Iliescu, și de primul ministru, domnul Adrian Năstase.Biroul de Presa al M.Ap.N.