Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 270


INFORMATIE DE PRESA


În cursul acestei seri, la Berlin, în curtea interioară a clădirii Daimler Chrysler din Potsdamer Platz, Societatea Atlantică Germană organizează o ceremonie dedicată admiterii noilor state în NATO, la care sunt invitați miniștrii apărării din cele șapte țări care au aderat recent la Alianță.

Delegația condusă de domnul Ioan Mircea Pașcu, din care fac parte și reprezentanți ai Statului Major General, a sosit după-amiază la Berlin pentru a reprezenta România la aceste festivități.

Ceremonia va debuta la ora 18.00, ora locală a României, cu o întâlnire informală a participanților, urmată de festivitățile propriu-zise. Programul acestora cuprinde, pe lângă mesajele de bun venit adresate de domnii Ruprecht Polenz, președintele Societății Atlantice Germane, și Peter Struck, ministrul federal al apărării din țara gazdă, alocuțiuni ale miniștrilor apărării din cele șapte state.

Fanfara militară a Bundeswehrului va susține un concert împreună cu artiști din noile state membre ale NATO, care vor interpreta melodii cu specific național. Ceremonia se va încheia cu o recepție oficială oferită de gazde în onoarea înalților oaspeți.


Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.