Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 274


COMUNICAT


În perioada 18 iunie – 2 iulie a.c., în apele teritoriale ale Bulgariei și apele internaționale ale Mării Negre se va desfășura exercițiul NATO/PfP „COOPERATIVE PARTNER 04”, de tipul combinat întrunit, organizat de Comandamentul Forțelor Aliate din Sudul Europei (AFSOUTH) și condus de componenta navală a acestuia (NAVSOUTH).

Din partea Forțelor Navale Române, la activitate vor participa 246 de militari, reprezentând echipajele corvetei “Amiral Bărbuneanu”, dragoarelor maritime „Sublocotenent Alexandru Axente” și „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, o grupă de scafandri minori-deminori, precum și ofițeri în conducerea exercițiului.

În desfășurarea “COOPERATIVE PARTNER 04” sunt implicate forțe navale din state riverane Mării Negre, din Grecia, Franța, Italia, S.U.A., precum și nave din Gruparea Navală Permanentă a NATO din Marea Mediterană (STANAVFORMED) și din Gruparea NATO de Acțiune contra minelor din sudul Europei (MCMFORSOUTH).

În timpul exercițiului, nava „Locotenent Dimitrie Nicolescu” și o navă dragoare aparținând Forțelor Navale Bulgare vor fi evaluate conform standardelor NATO în ceea ce privește nivelul de interoperabilitate.

De asemenea, căpitanul Tănase Cucona, din echipajul corvetei “Amiral Bărbuneanu”, va participa la un modul de pregătire la bordul unei fregate franceze.

Vineri, 18 iunie, începând cu ora 10.30, Grupul Mass-Media al Forțelor Navale pune la dispoziția jurnaliștilor interesați înregistrări video și fotografii de la ceremonia de plecare a navelor. Persoană de contact: locotenent-comandor Ion BURGHIȘAN, telefon 0741/102.701.


Statul Major al Fortelor Navale