Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 276


INFORMATIE DE PRESA
Miercuri, 16 iunie a.c., delegația oficială condusă de ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a participat, la Berlin, la ceremonia organizată de Societatea Atlantică Germană, dedicată admiterii noilor state în NATO.

După mesajele de bun venit, rostite de domnul Ruprecht Polenz, președintele societății, și Peter Struck, ministrul federal al apărării din țara gazdă, au luat cuvântul cei șapte miniștri invitați la festivitățile desfășurate în curtea interioară a clădirii Daimler Chrysler din Potsdamer Platz, în prezența membrilor corpului diplomatic acreditați la Berlin, a oficialilor militari germani și a numeroși alți invitați.

Mulțumind gazdelor pentru invitație, ministrul Pașcu a spus: “În calitate de membri NATO, eforturile noastre de a crește stabilitatea regională sunt importante pentru aliații europeni. România este o parte inseparabilă a Europei și suntem conștienți de responsabilitățile care ne revin.

Integrând România și Bulgaria în UE, Uniunea va avea acces la Marea Neagră, o zonă de interes crescând pentru Europa, și va obține controlul asupra ultimei treimi a celui mai mare fluviu de pe continent, Dunărea”.

Alocuțiunea fiecăruia dintre miniștri a fost precedată de momente artistice, susținute de instrumentiști din cele șapte state noi membre NATO, acompaniate de orchestra Bundeswehr-ului. România a fost reprezentată de Stelian Ungureanu, la vioară, și Gheorghiță Rizea, la nai, ambii de la Ansamblul Artistic “Doina” al Armatei, care au interpretat fragmente din „Rapsodia Română” a lui George Enescu.
Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.