Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 295


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Toni Ene, ofițerul de relații publice al Batalionului 280 Infanterie, aflat în misiune în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

Sâmbătă, 26 iunie a.c., ora 11.00 (ora României), în baza militară de la Kandahar s-a desfășurat un ceremonial militar și religios prilejuit de ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL.
Tricolorul a fost păstrat, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în capela din campusul românesc. În dimineața zilei de 26 iunie, după slujba de sfințire a drapelului, acesta a fost purtat de o gardă de onoare din capelă până la catargul ridicat în zona centrală a bazei. După binecuvântarea preotului detașamentului, comandantul Batalionului 280 Infanterie de la Focșani, locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, a sărutat drapelul național și, în acordurile imnului de stat, tricolorul a fost ridicat pe catarg.


Militarii români aflați la Kandahar continuă îndeplinirea misiunilor ce le revin în cadrul coaliției care acționează în teatrul de operații din Afganistan. Subunități ale Batalionului 280 Infanterie asigură permanent securitatea desfășurării operațiunilor logistice de aprovizionare cu alimente și combustibili. Misiunea lor presupune verificarea tuturor autovehiculelor care intră în bază, însoțirea acestora către locurile de descărcare și asigurarea protecției taberei și a personalului pe timpul descărcării proviziilor.

Toate aceste autovehicule reprezintă o potențială amenințare, deoarece una din principalele căi de acțiune a forțelor anticoaliție constă în folosirea dispozitivelor explozive improvizate atașate vehiculelor care au acces în perimetrele unde se află militarii.

La sfârșitul săptămânii, comandantul batalionului logistic, locotenent-colonelul american Robert Young, a vizitat compania logistică a batalionului românesc și a mulțumit militarilor acestei subunități pentru modul exemplar în care și-au desfășurat activitatea pe timpul participării la operațiunea “Enduring Freedom”. “Sunt bucuros că am putut acționa ca o adevarată echipă, iar despre voi și activitatea voastră imi voi aminti cu plăcere”, a spus comandantul american la încheierea unei scurte ceremonii în cadrul căreia a înmânat diplome și medalii onorifice militarilor români.

Echipele logistice de aprovizionare, conduse de plutonierii-majori Ionel Dumitru, Marius Munteanu și Giani Arseniuc, au reușit să dovedească, într-un interval scurt de timp, că profesionalismul militarilor focșăneni nu este mai prejos decât cel al partenerilor de coaliție.


Biroul de Presa al M.Ap.N.