Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 306


COMUNICAT


În continuarea vizitei oficiale pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, s-a întâlnit, în cursul zilei de joi, 1 iulie, la Washington D.C., cu reprezentanți ai unor companii americane interesate să investească în România în proiecte ce vizează realizarea de comunități rezidențiale pentru personalul militar.

Cu acest prilej a fost vizitat Fortul George Meade, locul de desfășurare a unui amplu proiect dedicat construirii și reabilitării locuințelor pentru personalul militar. Au fost prezentate case pentru diferite categorii de militari, soluții constructive moderne destinate realizării într-un timp cât mai scurt de locuințe noi, tehnologii pentru reabilitarea unor construcții din anii ’60 - ’70, precum și proiecte de perspectivă vizând dezvoltarea ansamblului rezidențial.

În cursul serii, la bordul navei-școală „Mircea” a avut loc o recepție la care au participat ambasadorul României în SUA, domnul Sorin Ducaru, primarul orașului Baltimore, oficialități ale Congresului și Administrației americane, ai Departamentului Apărării, reprezentanți ai unor cercuri de afaceri, ai comunității românești, ai mass-media americane și române. Cu acest prilej, domnul Sorin Ducaru a prezentat mesajul președintelui României adresat militarilor români participanți la marș. În numele primului ministru și al ministrului apărării naționale au fost adresate felicitări echipajului navei-școală „Mircea” pentru participarrea la competiția „Tall Ships Challenge 2004”.Biroul de Presa al M.Ap.N.