Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 311


INFORMATIE DE PRESA


Militarii români care acționează în teatrele de operații împreună cu forțele americane au participat în cursul zilei de astăzi, 4 iulie a.c., la celebrarea Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, în taberele în care sunt dislocați.

Astfel, la Kandahar, în Afganistan, după oficierea Sfintei Liturghii, militarii focșăneni s-au rugat alături de colegii lor americani în cadrul Slujbei Speciale de Mulțumire desfășurată la sediul capelanilor din bază. La încheierea slujbei, capelanul șef James Schaefer i-a înmânat preotului detașamentului românesc, locotenentul Paul Zaharia, o diplomă de apreciere pentru „buna colaborare, conlucrare și împreună Slujire” desfășurată pe timpul misiunii.

Au fost organizate, apoi, și o serie de competiții sportive - cros, volei, un concurs de ridicat greutăți -, la care au participat și militarii focșăneni. Maistrul militar Bănică Stelică s-a clasat pe primul loc la cros pe distanța de 10 km, care a trecut linia de sosire purtând în mâini drapelul României, iar echipa detașamentului a ocupat locul trei la volei.

Manifestările dedicate Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii vor continua, în cursul serii, cu spectacole în aer liber și alte asemenea momente festive.

Activitățile care s-au desfășurat nu au împiedicat sau suspendat misiunile executate de cei 405 militari români care acționează în cadrul misiunii Enduring Freedom, la Kandahar.

Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.