Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 318


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Toni Ene, ofițerul de relații publice al Batalionului 280 Infanterie, aflat în misiune în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

La începutul acestei săptămâni, o comisie a Statului Major General condusă de colonelul Ioan Ene, din cadrul Direcției Logistice, s-a aflat la Kandahar, pentru a asista la o serie de activități specifice executate de militarii focșăneni.

Distrugerea muniției interzise la trageri și depozitare de lungă durată – muniție care și-a pierdut din caracteristicile tehnico-tactice – a fost prima activitate de acest gen executată de la începerea operațiunii “Enduring Freedom”. Aproximativ 2.800 de grenade și de 300 de cartușe de iluminare, cântărind în total 1.500 de kilograme, au fost detonate de geniștii români în cooperare cu cei americani.

De asemenea, comisia Statului Major General a vizitat noile spații de cazare destinate militarilor români și americani, a căror construcție urmează să fie încheiată până la finele acestui an. Colonelul Ene a spus că “dotările acestor spații vor îmbunătăți considerabil condițiile de trai ale militarilor aflați în baza militară din Kandahar datorită existenței, în fiecare locație, a instalațiilor de aer condiționat, a toaletelor, dușurilor și mașinilor de spălat”.

Astfel, baza din Kandahar va deveni un mic oraș militar, iar de dotările și facilitățile sale vor beneficia și militarii români.

Totodată, militarii români din Afganistan vor dona Armatei Naționale Afgane, în numele Armatei Române, 50 de corturi de comandament.[...foto]


Biroul de Presa al M.Ap.N.