Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 319


COMUNICAT


Luni, 12 iulie a.c., domnul dr. George Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, va participa la seminarul internațional „Repoziționarea SUA și transformarea NATO: implicații pentru Europa de Sud-Est și regiunea Mării Negre”. Evenimentul se va desfășura în zilele de 12 și 13 iulie la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național din București. Cu acest prilej, demnitarul român va prezenta o alocuțiune privind importanța strategică a Mării Negre și semnificația redislocării unor baze americane în România.

Activitatea este organizată de Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, în cooperare cu Institutul de Studii Strategice Naționale din cadrul Universității Naționale de Apărare (N.D.U.) din Washington DC, Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall” din Germania, și Asociația Euroatlantică „Manfred Worner” din România.

În cadrul seminarului, în plen și pe secțiuni, vor fi dezbătute subiecte importante referitoare la: caracteristicile mediului de securitate din Europa de Sud-Est și din regiunea Mării Negre; procesul de lărgire și transformare al NATO; lecțiile învățate de la noii aliați și parteneri; prezența militară a S.U.A. în Europa; evoluția Parteneriatului pentru Pace; relațiile NATO-UE și implicațiile pentru securitatea în zona Caucazului.

La seminar participă personalități politice și militare, specialiști, experți și cercetători din 18 state membre NATO și partenere, din Institutul de Studii Strategice Naționale, Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Comandamentul Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa (EUCOM) și Centrul pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate din Geneva, precum și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale.

Marți, 13 iulie, orele 13.25 – 13.55, la Palatul Cercului Militar Național, jurnaliștii sunt invitați la conferința de presă organizată la încheierea acestui seminar. Pentru informații suplimentare poate fi contactat mr. Ovidiu Fizeșan la tel/fax 313 79 55, mobil 0766/77 67 80.


Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare