Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 321


COMUNICAT


Luni, 12 iulie a.c., domnii dr. George Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, și general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General, au participat la sesiunea de deschidere a seminarului internațional „Repoziționarea SUA și transformarea NATO: implicații pentru Europa de Sud-Est și regiunea Mării Negre”. Cu acest prilej, domnul Maior a prezentat o alocuțiune privind importanța strategică a Mării Negre și semnificația redislocării unor baze americane în România, iar generalul Popescu a vorbit despre necesitatea transformării forțelor armate pentru a fi în măsură să facă față noilor provocări ale mediului internațional de securitate.

Au mai rostit alocuțiuni secretarul de stat Sorin Encuțescu, în calitate de președinte al Asociației Euroatlantice „Manfred Wörner”, domnii Christopher G. Palmer, secretar II al Ambasadei S.U.A. la București, Jeffrey Simon, cercetător principal la Institutul Național de Studii Strategice din Washington și general-maior (r) Mihail Ionescu, directorul Institutului de Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

La seminar participă reprezentanți din 18 state membre NATO și partenere, precum și specialiști din Institutul Național de Studii Strategice al Universității Naționale de Apărare, din Washington DC, Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Comandamentul Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa (EUCOM) și Centrul pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate din Geneva.

Alocuțiunile invitaților pot fi accesate pe pagina din INTERNET a M.Ap.N. (www.mapn.ro), secțiunea “Eveniment”.

Marți, 13 iulie, orele 13.25 – 13.55, la Palatul Cercului Militar Național, jurnaliștii sunt invitați la conferința de presă organizată la încheierea acestui seminar. Pentru informații suplimentare poate fi contactat mr. Ovidiu Fizeșan la tel/fax 313 79 55, mobil 0766/77 67 80.


Alocutiuni
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare