Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 327


INFORMATIE DE PRESACăpitanul Toni Ene, ofițerul de relații publice al Batalionului 280 Infanterie, aflat în misiune în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

O echipă de specialiști de la S.C. Automecanica Moreni S.A., coordonată de col. ing. Lohon Ion din Departamentul pentru Armamente, se află, la Kandahar, timp de două săptămâni, pentru a instala noi sisteme de climatizare pe transportoarele amfibii blindate de tipul TAB-77 aflate în dotarea militarilor români. Aparatele înlocuite vor fi verificate, reparate și instalate pe transportoarele de tip TAB-79.

Noile sisteme au fost special proiectate, construite și testate, astfel încât să poată măsura și menține permanent, prin unitatea de comandă climatronică, o temperatură optimă în interiorul transportorului, în condițiile unei temperaturi de până la 55 de grade Celsius a mediului înconjurător.

Sistemele sunt asemănătoare cu cele utilizate cu succes, de circa un an, pe TAB-urile militarilor români din Irak.
Prin montarea aparatelor de climatizare, temperatura în interiorul TAB-urilor poate fi reglată între 18 și 32 de grade Celsius, misiunile putând fi executate de militari în condiții optime.
Biroul de Presa al M.Ap.N.