Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 349


INFORMATIE DE PRESA


În perioada 20 iulie - 4 august a.c., fregata „Regele Ferdinand” efectuează probe de marș în zona costieră a orașelor Portsmouth-Plymouth, din sudul Marii Britanii.
La bord se află 35 de marinari români care participă, alături de specialiști britanici, la testarea și omologarea armanentului, a sistemelor de navigație, comunicații și război electronic, precum și la verificarea modului de comportare a navei la diverse regimuri de viteză.

Etapa de pregătire a echipajelor prin cursuri, prevăzută în programul stabilit prin Acordul de Achiziție a celor două fregate de tipul 22, încheiat între România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a fost inițiată în noiembrie anul trecut. Până în prezent 157 de marinari români au absolvit 44 de tipuri de cursuri, iar în luna septembrie toți membrii echipajului, prezenți deja în Marea Britanie, vor finaliza toate fazele de instruire necesare exploatării navei.
La începutul lunii septembrie, în baza navală din Portsmouth, se va desfășura ceremonia ridicare a pavilionului național.

Echipajul va continua pregătirea la bordul navei până în noiembrie, când fregata “Regele Ferdinand” va pleca spre România, unde va ajunge în cursul lunii decembrie.
Statul Major al Fortelor Navale