Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan comandor Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 367


INFORMATIE DE PRESA


În perioada 19-30 iulie a.c., piloți militari români și francezi s-au antrenat în comun, în cadrul unui exercițiu aerian de instruire, în scopul perfecționării pregătirii conform procedurilor NATO.

La exercițiu, desfășurat la Baza Aeriana Colmar din Franța, Forțele Aeriene Române au participat cu un detașament format din 36 de militari (personal navigant și tehnic) și patru aeronave MiG-21 LanceR, aparținând Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, iar Forțele Aeriene Franceze cu Escadrila 1/30 ALSACE. Activitatea face parte dintr-un acord bilateral de instruire între Forțele Aeriene ale României și cele ale Franței.

În cadrul exercițiului, cele patru aeronave românești au executat, alături de aeronave MIRAGE F1 CT, misiuni de recunoaștere, zbor în formație cu echipaje mixte, trageri și bombardament cu muniție de exercițiu, misiuni de interdicție aeriană și sprijin aerian nemijlocit.

În data de 23 iulie a.c., o aeronavă MiG-21 LanceR a fost prezentată în cadrul unei expoziții statice organizată la Baza Aeriană Colmar, cu ocazia vizitei unei delegații a Centrului George C. Marshall din Germania.

Aeronavele MiG-21 LanceR se întorc în țară vineri, 30 iulie a.c.În

Alte detalii pe această temă oferă lt.cdor. Dan Bornic, tel 0745-695.132Statul Major al Fortelor Aeriene