Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 369


INFORMATIE DE PRESA


Joi, 29 iulie a.c., Nava-Școală “Mircea” a acostat în portul canadian Halifax, după ce a participat, în condiții meteo deosebit de dificile, la cursa New London-Halifax, planificată a se desfășura pe o distanță de aproximativ 500 de mile marine.

În colaborare cu ambasada României, în cursul serii de vineri, 30 iulie a.c., la bordul navei a fost organizată o recepție la care au fost invitate să participe oficialități civile și militare locale, precum și numeroși membri ai comunității românești din Canada. Au fost servite mâncăruri tradiționale românești, foarte apreciate de către oaspeți.

De asemenea, pe timpul staționării la dană, nava a fost deschisă publicului, fiind vizitată de numeroși locuitori ai orașului Halifax. Sâmbătă, 31 iulie, numai în interval de două ore, bricul a fost vizitat de peste 600 de persoane. Pentru membrii echipajului, studenți și elevi, au fost organizate de către autoritățile orașului vizite la obiective istorice și turistice din zonă.

După operațiunile obișnuite de control al corpului navei de către scafandri militari de la baza navală din Halifax și verificarea instalațiilor de la bord, aprovizionarea cu alimente și combustibil, Nava-Școală „Mircea” va ridica ancora pe data de 3 august, îndeptându-se către portul Aichat, în cadrul unei noi etape a concursului Tall Ships Challenge 2004.

“Mircea” a plecat în marșul de instrucție, pentru a participa la competiția nautică internațională, în data de 19 aprilie a.c., având la bord 71 de studenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” și 31 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. Pe parcursul marșului, care se va încheia pe data de 26 septembrie, nava-școală va parcurge aproximativ 15.000 de mile marine și va ancora în 13 porturi din șapte țări.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General