Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 375


COMUNICAT


Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de la Atena de 21 de sportivi care vor face parte din delegația olimpică a României, astfel:
· ATLETISM: Mihaela Botezan, Felicea Țilea Moldovan, Oana Pantelimon, Elena Iagăr, Ștefan Vasilache;
· CANOTAJ: Aurica Bărăscu, Ciprian Gheorghiță Munteanu, Ștefan Vasile;
· CICLISM: Tudor Ovidiu Oprea;
· GIMNASTICĂ: Alexandra Eremia;
· JUDO: Alina Dumitru;
· ÎNOT: Camelia Potec, Dragoș Coman;
· CAIAC-CANOE: Silviu Simioncencu și Vasile Curuzan;
· SCRIMĂ: Ana-Maria Brânză, Laura Badea-Cârlescu, Roxana Scarlat, Cătălina Gheorghițoaia;
· TENIS: Andrei Pavel;
· TIR: Sorin Babii.
* * *
Ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a adresat astăzi, 2 august a.c., un mesaj celor 21 de sportivi ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, componenți ai lotului olimpic al României care urmează să participe la Jocurile Olimpice de la Atena, 2004:

“După patru ani de pregătire intensă și competiții, vă aflați din nou în fața celei mai mari provocări din viața unui sportiv, participarea la Jocurile Olimpice.

Faptul că ați fost selecționați în lotul care va reprezenta România în această competiție certifică din plin valoarea dumneavoastră deosebită în plan sportiv. Sunt convins că veți face tot ceea ce vă stă în putință pentru a demonstra aceasta și în confruntarea directă cu cei mai buni sportivi ai lumii.

Este un motiv de mândrie pentru întreg personalul Ministerului Apărării Naționale, de la soldat până la ministru, să știe că ochii întregii lumi vor fi ațintiți asupra voastră și că veți reprezenta, la Atena, nu doar țara, ci și Armata Românei, cu toate valorile ei spirituale, morale și sportive.

Vă rog să nu uitați că vom fi tot timpul lângă voi la ceasul marilor încercări, să ne simțiți aproape și să ne regăsiți acolo, pe terenurile de concurs, în glasul tribunelor sau în bătaia acelor cronometrului. Nu vă cerem să învingeți cu orice preț. Vă cerem doar să dați tot ce e mai bun în voi și să vă întoarceți acasă, indiferent de rezultat, ca niște adevărați învingători. Așa vă vom aștepta!

Să știți că greul acestei bătălii îl vom trece împreună așa cum împreună vom trăi și încordarea luptei, tristețile și bucuriile, tot ceea ce înseamnă încrâncenarea unei confruntări supreme. Iar victoria voastră va fi și a noastră.
Vă doresc mult succes! Pentru România și pentru Steaua!”

* * *
De asemenea, militarii Batalionului 812 Infanterie, care acționează în teatrul de operații din Irak, au transmis un mesaj fotografic (care poate fi accesat pe www.mapn.ro/cpresa) de încurajare pentru colegii lor, sportivii Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” ce vor reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice.
Biroul de Presa al M.Ap.N.