Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Emanuel Barbulescu

 


Comunicat nr. 394


COMUNICAT


Vineri, 13 august a.c., începând cu ora 13.00, la sediul Comandamentului Batalionului 96 Geniu, va avea loc revista de front a detașamentului ANA TRAINING III, care participã la constituirea și operaționalizarea noii armate afgane.
La ceremonie vor participa reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Terestre.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt așteptați mâine, 13 august, începând cu ora 12.45, la sediul unității, Șoseaua Olteniței, nr. 219.

*** *** ***

În baza Hotãrârii Parlamentului României nr. 12 din 7.05.2003, detașamentul ANA TRAINING participã la procesul de constituire și operaționalizare a noii Armate Naționale a Afganistanului.

Activitatea militarilor din compunerea detașamentului cuprinde, pe lângã instruirea militarilor afgani, elaborarea statelor de organizare și a programelor de înzestrare și instruire, managementul donațiilor, recrutarea și pregãtirea forțelor, inspecția și repunerea în funcțiune a tehnicii etc.
Militarii sunt organizați pe echipe mobile de instrucție (infanterie, tancuri și mentenanțã) și contribuie la pregãtirea militarilor afgani din Batalioanele 2 Mecanizat, 3 Tancuri și 5 Logistic, aflate în compunerea Brigãzii 3 Intervenție Rapidã, precum și din companiile de cercetare ale Brigăzilor 1, 2 și 3 din Corpul de Armatã Central.
Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.