Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 415


COMUNICAT


Comisia condusă de general-locotenent Gheorghe Catrina, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, desemnată să investigheze accidentul aviatic produs în data de 26 august a.c., a făcut o analiză preliminară a probelor în vederea identificării cauzelor și stabilirii măsurilor de prevenire a producerii unor situații similare.
Deși înregistratoarele de zbor nu au fost încă recuperate, o defecțiune tehnică este puțin probabilă. De asemenea, o eroare de dirijare comisă de controlorul de trafic militar operațional de la sol este exclusă în acest moment. Condițiile meteorologice de zbor erau bune. Comisia continuă investigațiile, concentrându-și atenția asupra implicării factorului uman.
Având în vedere importanța participării, săptămâna viitoare, la primul exercițiu aerian la care luăm parte în calitate de membru al NATO, Statul Major al Forțelor Aeriene a decis investigarea psihologică a piloților din Baza 86 Aeriană, de la Fetești, de către experți din cadrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială și continuarea antrenamentelor de zbor.
Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale prezenți la fața locului au transmis decizia instituției de a suporta costurile înlăturării urmărilor accidentului aviatic.
Implicarea autorităților din județul Mureș este exemplară, Statul Major al Forțelor Aeriene ținând să le mulțumescă pe această cale.

Biroul de Presa al M.Ap.N.