Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 416


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

În această săptămână, militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” au îndeplinit mai multe acțiuni CIMIC (cooperare civili-militari).

Marți, 24 august, la Al Fuhud, localitate cu aproximativ 30.000 de locuitori, au fost distribuite ajutoare umanitare în valoare totală de 6.000 de dolari SUA, constând în alimente, îmbrăcăminte, precum și rechizite și cărți pentru copiii din cele nouă școli primare de fete, 11 școli primare de băieți și cele trei școli gimnaziale. „Sentimentele localnicilor față de români sunt deosebit de prietenoase. Cu toții simțim că sunteți alături de noi și apreciem faptul că vă îndepliniți promisiunile” a spus șeful consiliului local.

Miercuri, 25 august, au fost finalizate cele două proiecte, în valoare de aproximativ 100.000 de dolari SUA, privind sistemul de alimentare cu apă potabilă a localității Al Hammar, oraș cu peste 25.000 de locuitori.

De asemenea, tot miercuri, a fost aprobată renovarea școlii “Al Rimanydh” din localitatea Al Islah. Lucrările de modernizare a clădirii cu opt săli de clasă, proiect în valoare de 60.000 de dolari SUA, vor începe săptămâna viitoare.
Pe timpul întâlnirilor dintre militarii români și reprezentanții consiliilor locale au continuat discuțiile pentru identificarea altor proiecte CIMIC care să îmbunătățească viața localnicilor, să contribuie la normalizarea situației din provincia Dhi Qar și să vină în sprijinul executării misiunilor militarilor români.


Biroul de Presa al M.Ap.N.