Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 433


INFORMATIE DE PRESA


Corespondență transmisă de căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie “Bold Eagles”, aflat în misiune în Afganistan.

Militarii români care acționează în cadrul operației ENDURING FREEDOM V din Afganistan au fost vizitați joi, 2 septembrie a.c., de general maior Raziq Sherzai, cu care forțele române cooperează în îndeplinirea misiunilor în zona Aeroportului Internațional din Kandahar.

Oficialul afgan, care a fost însoțit de doi ofițeri din statul său major, a fost informat cu privire la posibilitățile batalionului românesc și misiunile executate în zona sa de responsabilitate, de la dislocarea în teatrul de operații și până în prezent. Oaspeții au prezentat, la rândul lor, probleme privind forțele din subordine, inclusiv dotarea acestora, stabilindu-se cu acest prilej elemente concrete de cooperare.

Pe parcursul prezenței în tabăra românească, oaspeții afgani au vizitat spațiile în care sunt cazați și își desfășoară activitatea militarii râmniceni. La încheierea vizitei, comandantul batalionului, locotenent-colonelul Constantin Cărămidariu, i-a oferit generalului Sherzai materiale reprezentative, între acestea aflându-se și un frumos costum popular românesc.

Generalul maior Raziq Sherzai a consemnat în cartea de onoare a batalionului faptul că, pentru ajutorul acordat poporului afgan în instaurarea unui climat de securitate, militarilor români li se cuvin călduroase și sincere mulțumiri.
Biroul de Presa al M.Ap.N.