Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 441


COMUNICAT


În fața clădirii Ministerului Apărării Naționale se află în curs de realizare un complex statuar dedicat participării militarilor români la misiuni internaționale și onorării statutului României de țară membră a Alianței Nord-Atlantice.

Ansamblul monumental va fi inaugurat cu prilejul Zilei Armatei României, 25 octombrie, când va fi deschisă și o expoziție muzeistică pe tema participării Armatei României la misiuni internaționale.

Pe baza proiectului realizat de artistul Gheorghe Ioniță de la Studioul de Arte Plastice al Armatei, ansamblul statuar este proiectat și realizat de specialiști militari din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., din resurse extrabugetare.

Monumentul va fi construit din bronz, va avea înălțimea de șase metri și va cântări aproximativ cinci tone. În partea centrală se află o spadă și un scut, iar simbolistica este centrată pe valori precum unitate, forță, stabilitate, ordine și disciplină. Pe fundal va fi dispusă o închidere semicirculară care va include plachete inscripționate cu principalele misiuni la care au luat parte militarii români în perioada 1991–2004.

La monument vor fi organizate ceremonialuri militare și se vor depune coroane de flori cu prilejul unor evenimente importante din viața instituției militare și a țării, sau al vizitelor unor delegații străine la Ministerul Apărării Naționale.

Biroul de Presa al M.Ap.N.