Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 9


C O M U N I C A T


Luni, 20 ianuarie a.c., la sediul Studioului Cinematografic al Armatei, respectiv la cel al Studioului de Arte Plastice al Armatei, s-au desfasurat, in prezenta secretarului de stat in M.Ap.N. Sorin Encutescu, analize ale activitatii institutiilor pe parcursul anului 2002.
Programul de creatie si productie cinematografica pe anul 2002 a inclus preponderent teme istorice precum: “Filmele independentei”, “Legamant pentru totdeauna. Eroul necunoscut”, “140 de ani de medicina militara in Romania”, “Martor al epocii. Carol Popp de Szatmari” si “Constantin Brancoveanu. Puterea visului”, film care a fost distins cu premiul I la Festivalul international de film “Armate si popoare”, desfasurat in Italia. Studioul a realizat, de asemenea, filme de instructie referitoare la distrugerea minelor antipersonal si la sistemul ASOC (sistemul de control operational al suveranitatii aeriene).
Studioul Cinematografic al Armatei este singura institutie cinematografica din Romania cu peste 85 de ani de functionare neintrerupta.
Pe parcursul anului 2002 angajatii Studioului de Arte Plastice al Armatei au conceput si realizat, pentru diferite structuri ale M.Ap.N., 111 lucrari de arta in domeniul picturii, 76 lucrari de grafica de sevalet, 3 busturi monumentale si 12 lucrari de sculptura mica, precum si 80 de lucrari de grafica design si grafica publicitara. Artistii plastici ai studioului au participat la manifestari expozitionale si la tabere de documentare si creatie in tara (Bucuresti, Braila, Sfantu Gheorghe) si in strainatate (Ungaria, Polonia, Afganistan). Valoarea totala evaluata a lucrarilor executate in anul 2002 de Studioul de Arte Plastice al Armatei s-a ridicat la aproximativ 2,1 miliarde de lei, iar beneficiul a fost de circa 860 milioane de lei.
Biroul de presa al MApN