Eveniment

Mesajul ministrului aprrii naionale Gabriel Oprea cu prilejul Srbtorii Crciunului i a Noului An, 2012
23.12.2011
Mesajul ministrului aprrii naionale Gabriel Oprea cu prilejul Srbtorii Crciunului i a Noului An, 2012
 • Dragi camarazi,

  Vom ncheia n curnd nc un an n care am muncit mpreun pentru ndeplinirea obiectivelor asumate de Armat n faa cetenilor Romniei i n faa aliailor notri. A fost un an greu. Dar, la final, pot s spun cu toat hotrrea c a fost un an n care Armata Romniei i-a fcut datoria fa de ar.
  Am primit din partea multor instituii i persoane mesaje de apreciere i de ncurajare, mesaje care confirm profesionalismul, curajul i devotamentul dumneavoastr, determinarea de a ndeplini cu succes misiunile ncredinate. Pentru toate aceste realizri i pentru munca depus ntr-un an greu pentru ar, trebuie s fii mndri i s avei contiina misiunii ndeplinite.
  Am tiut s trecem mpreun, cu chibzuin, peste lipsurile i greutile acestei perioade de criz, am gsit soluii adecvate pentru toate problemele i ne-am ndeplinit angajamentele.
  n calitate de ministru al Aprrii, dar i de militar, sunt onorat s fac parte din aceeai echip cu dumneavoastr. Reprezentai un corp de elit, o armat profesionist i, mai important, suntei caracterele de care Romnia are nevoie astzi. Suntei un exemplu pentru societatea noastr, iar acesta este cel mai de pre rezultat al educaiei militare i al eforturilor depuse zi de zi.
  Suntem alturi de dumneavoastr, dragi camarazi, alturi de cei dragi dumneavoastr, alturi de toi cei care fac parte din marea familie a Armatei Romniei.
  Doresc s v mulumesc tuturor celor care ai pus i punei umrul la ridicarea prestigiului acestei instituii, de la soldat la general, de la expert civil la demnitar, de la veteranul de rzboi la militarul n rezerv sau n retragere.
  V mrturisesc, v simt ca pe propria mea familie, v cunosc problemele, grijile i aspiraiile. De aceea, mi doresc s ne bucurm mpreun, n mijlocul familiei mari i unite a Armatei Romniei, de srbtoarea Naterii Domnului i de anul care vine, n spiritul frumoaselor tradiii romneti.
  Srbtoarea Pomului de Crciun, la sediul Ministerului Aprrii Naionale, n teatrele de operaii, la uniti i mari uniti, dar i ntlnirile i darurile oferite copiilor i persoanelor vrstnice, de ctre noi, direct sau prin asociaiile caritabile din Armat, spectacolele cultural-artistice, sunt gesturi izvorte din dorina noastr fireasc de a fi lng aproapele nostru i de a aduce n suflete un strop de bucurie i speran, de recunotin i preuire. Dincolo de tradiiile romneti pe care le respectm cu drag, Armata are propriile tradiii i obiceiuri - care ne aduc mpreun i ne arat ct de frumoas este cariera de militar.
  Fie ca aceste frumoase tradiii, alturi de bradul de Crciun din cas, de colindele i mireasma srbtorilor de iarn s v umple inima de bucurie, sufletul de linite i viaa de mpliniri!
  V doresc, dumneavoastr i celor dragi, s petrecei aceste srbtori n linite i pace, v urez mult sntate, fericire, un An Nou mai bun i mplinirea tuturor dorinelor! Srbtori fericite i La muli ani!
  Aa s ne ajute Dumnezeu!


 • Evenimente recente