Eveniment

Mesajul ministrului apărării naționale Gabriel Oprea cu prilejul Sărbătorii Crăciunului și a Noului An, 2012
23.12.2011
Mesajul ministrului apărării naționale Gabriel Oprea cu prilejul Sărbătorii Crăciunului și a Noului An, 2012
 • Dragi camarazi,

  Vom încheia în curând încă un an în care am muncit împreună pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de Armată în fața cetățenilor României și în fața aliaților noștri. A fost un an greu. Dar, la final, pot să spun cu toată hotărârea că a fost un an în care Armata României și-a făcut datoria față de țară.
  Am primit din partea multor instituții și persoane mesaje de apreciere și de încurajare, mesaje care confirmă profesionalismul, curajul și devotamentul dumneavoastră, determinarea de a îndeplini cu succes misiunile încredințate. Pentru toate aceste realizări și pentru munca depusă într-un an greu pentru Țară, trebuie să fiți mândri și să aveți conștiința misiunii îndeplinite.
  Am știut să trecem împreună, cu chibzuință, peste lipsurile și greutățile acestei perioade de criză, am găsit soluții adecvate pentru toate problemele și ne-am îndeplinit angajamentele.
  În calitate de ministru al Apărării, dar și de militar, sunt onorat să fac parte din aceeași echipă cu dumneavoastră. Reprezentați un corp de elită, o armată profesionistă și, mai important, sunteți caracterele de care România are nevoie astăzi. Sunteți un exemplu pentru societatea noastră, iar acesta este cel mai de preț rezultat al educației militare și al eforturilor depuse zi de zi.
  Suntem alături de dumneavoastră, dragi camarazi, alături de cei dragi dumneavoastră, alături de toți cei care fac parte din marea familie a Armatei României.
  Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ați pus și puneți umărul la ridicarea prestigiului acestei instituții, de la soldat la general, de la expert civil la demnitar, de la veteranul de război la militarul în rezervă sau în retragere.
  Vă mărturisesc, vă simt ca pe propria mea familie, vă cunosc problemele, grijile și aspirațiile. De aceea, îmi doresc să ne bucurăm împreună, în mijlocul familiei mari și unite a Armatei României, de sărbătoarea Nașterii Domnului și de anul care vine, în spiritul frumoaselor tradiții românești.
  Sărbătoarea Pomului de Crăciun, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în teatrele de operații, la unități și mari unități, dar și întâlnirile și darurile oferite copiilor și persoanelor vârstnice, de către noi, direct sau prin asociațiile caritabile din Armată, spectacolele cultural-artistice, sunt gesturi izvorâte din dorința noastră firească de a fi lângă aproapele nostru și de a aduce în suflete un strop de bucurie și speranță, de recunoștință și prețuire. Dincolo de tradițiile românești pe care le respectăm cu drag, Armata are propriile tradiții și obiceiuri - care ne aduc împreună și ne arată cât de frumoasă este cariera de militar.
  Fie ca aceste frumoase tradiții, alături de bradul de Crăciun din casă, de colindele și mireasma sărbătorilor de iarnă să vă umple inima de bucurie, sufletul de liniște și viața de împliniri!
  Vă doresc, dumneavoastră și celor dragi, să petreceți aceste sărbători în liniște și pace, vă urez multă sănătate, fericire, un An Nou mai bun și împlinirea tuturor dorințelor! Sărbători fericite și La mulți ani!
  Așa să ne ajute Dumnezeu!


 • Evenimente recente