Eveniment

Mesajul ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști
13.04.2012
Mesajul ministrului Apărării Naționale Gabriel Oprea cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști
 • Dragi camarazi militari și civili,

  Ne pregătim cu evlavie și credință pentru a ne regăsi în fața sfintelor altare ridicate aici, în țară, sau în lăcașele de cult din teatrele de operații și pentru a trăi împreună înălțătoarele bucurii sufletești prilejuite de luminatul praznic al Sfintelor Paști.

  Sărbătorile Pascale reprezintă pentru creștinii români reînvierea speranței într-o viață mai bună, iar această semnificație este cu atât mai importantă pentru militarii noștri, care s-au legat prin sacrul jurământ să fie în slujba Țării și a neamului lor.

  Acest crez este dovedit prin fapte de Armata României între granițele țării, ori de câte ori natura dezlănțuită pune în pericol viețile semenilor noștri, în ajutorul cărora nu am ezitat nicio clipă să venim, ori în zonele de conflict ale lumii, unde camarazii noștri aduc alinare celor care cunosc disperarea și durerea pricinuite de război.

  De aceea, gândurile mele se îndreaptă spre militarii români care vor primi lumina sfântă departe de Patrie și de cei dragi, acolo unde își îndeplinesc cu credință și onoare misiunile încredințate. Sunteți în inimile și în rugăciunile noastre, dragii noștri camarazi, și ne rugăm bunului Dumnezeu să vă întărească și să vă călăuzească în dificilele provocări și încercări prin care treceți. Vă așteptăm pe toți, cu drag, să vă întoarceți sănătoși acasă, la finalul misiunii. Se cuvine, la acest ceas de sărbătoare, să amintim și eforturile depuse aici, în țară, de camarazii noștri care, prin acțiunile lor ferme și hotărâte, se pregătesc permanent pentru îndeplinirea misiunilor și respectarea angajamentelor noastre internaționale.

  Nu mai devreme de acum două luni, în condițiile unei ierni grele, cu viscol și căderi masive de zăpadă, care au izolat comunități întregi și au pus în pericol viețile multora dintre semenii noștri, militarii au oferit o impresionantă interpretare faptică a metaforei pascale "Lumină din Lumină", răspunzând fără ezitare, de la soldat la general, ordinelor de acțiune, punându-și propriile vieți în slujba celor aflați în nevoie, ducând Lumina speranței acolo unde întunericul părea de nepătruns.

  Vă mulțumesc și cu această ocazie, dragi camarazi, în numele cetățenilor români, pentru faptele de eroism pe care le-ați împlinit cu determinare și curaj. Încrederea cetățenilor în forța și tăria de granit a Armatei este cea mai valoroasă și pilduitoare răsplată pentru fiecare militar.

  Urmașii militarilor căzuți la datorie sub Drapelul tricolor sunt parte a marii familii a Armatei României și sunt permanent în inimile noastre. La praznicul Învierii Domnului, îmi îndrept gândurile de prețuire și recunoștință către familiile, către copiii eroilor militari, cărora le suntem zi de zi alături, împlinind datoria sfântă de a-i ocroti.

  Dragi camarazi,

  Vă doresc, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, multă sănătate, noroc și să aveți parte de tot ceea ce este bine și frumos, alături de familii și de toți cei dragi.

  Urez tuturor creștinilor români, oriunde s-ar afla, în țară sau în străinătate, Sărbători Fericite, cu pace și liniște sufletească. Paști Fericit!


 • Evenimente recente