Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 509


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

55 de militari români din cadrul Detașamentului de geniu Irak 3, împreună cu militari americani și polonezi, din Divizia Multinațională Centru-Sud, vor executa, în următoarele luni, o misiune specifică în campul ECHO, situat la aproximativ 120 km de Al Hillah.
Militarii români vor realiza platforme pentru instalarea containerelor de locuit, vor construi și îmbunătăți rețeaua internă de drumuri, vor face lucrări ample de protecție a forțelor și de extindere a campului. De asemenea, vor construi un nou depozit de muniție și vor extinde helipadul.
Convoiul care a asigurat transportul militarilor și a tehnicii în campul ECHO, compus din circa 30 de autovehicule, a ajuns conform planificării în campul ECHO.
Geniștii români, "eroii necunoscuți" ai contingentului românesc din Iraq, își vor face din nou datoria, la fel ca în teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina.
Biroul de Presa al M.Ap.N.