Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Eliza Maria Guvir

 


Comunicat nr. 535


COMUNICAT


În zilele de 28 și 29 octombrie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, participă, la invitația Institutului olandez de Relații Internaționale “Clingendael” și a Centrului pentru Relații Transatlantice al Universității “Johns Hopkins”, la Conferința internațională “Global NATO?”, organizată la Haga, în Olanda.

Manifestarea reunește oficiali din ministerele apărării și de externe din statele membre NATO, politicieni din cadrul unor organizații internaționale de prestigiu, reprezentanți ai mediului academic, analiști și cercetători și jurnaliști.

Vor fi dezbătute probleme precum implicarea militară directă a Alianței în Afganistan și situația postbelică din Irak, rolul viitor al NATO, în funcție de misiuni și de arie geografică, relațiile cu celelalte instituții globale – Uniunea Europeană, ONU etc.

La solicitarea organizatorilor, ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, va susține, în dimineața zilei de 29 octombrie a.c., discursul de deschidere a lucrărilor Conferinței, în cadrul căruia va prezenta poziția României privind rolul viitor al NATO și perspectivele cooperării transatlantice. Discursul de încheiere urmează a fi susținut de secretarul general NATO, domnul Jaap de Hoop Scheffer.
În cursul după-amiezii, ministrul apărării va avea o întâlnire cu ministrul olandez al apărării, domnul Henk Kamp, și va participa la recepția oferită de ambasada țării noastre la Haga în cinstea Zilei Armatei României.


Biroul de Presa al M.Ap.N.